עשה ואל תעשה בצ’כיה במהלך עסקים

עסקים בצ'כיה

הצלחת העסק שלכם בצ’כיה תלויה לרוב באופן תפיסתו על ידי לקוחותיכם. לעיתים קרובות גורמים כלכליים חשובים באותה המידה כמו השראת ביטחון, אמון והיכולת לסמוך על החברה שלכם. לא ניתן להימנע ממפגש בין תרבותי בעסקים בינלאומיים ולכן באחריות התרבות הנכנסת להסתגל למנהגים מקומיים בכדי לעזור ביצירת מערכת יחסים טובה בין שתי הישויות והבטחת עסקה מוצלחת.

חלק מעבודתנו בחברת Conbiz הינה להבטיח את הצלחת לקוחותינו. ידוע כי לצ’כים לוקח זמן לפתח אמון  בזרים. אך עם זאת, עם הדרכה נכונה, איש עסקים ישראלי יכול לזכות באמונם וליצור רושם ראשוני ומוצלח. איך? הנה כמה עצות.

מה יעזור לכם אצל הצ’כים?

פתחו איתם שיחת חולין – זוהי דרך נהדרת לשבור את הקרח. אל תהססו לדבר על מזג האוויר או להחמיא למארח על העיצוב של חלל המשרד בדרככם לחדר הישיבות. צ’כים נוטים להתלונן רבות על מזג האוויר. לכן, אין לקחת ברצינות יתרה את הביקורת שלהם בנושא זה. בנוסף, נסו לשמור על רמת רשמיות מסוימת.

תנו לצ’כים זמן להגיע להחלטה – ישנה היררכיה מסודרת מאד בעסקים בצ’כיה. לוקח לצ’כים זמן לקבל החלטות. לרוב, גורם ההחלטה הינו ההנהלה הבכירה ויכול לקחת זמן עד שהעניין מגיע לידיהם. עם זאת, ברגע שתתקבל החלטה, העובדים האחרים לא יעזו להפר אותה. אם תרצו לזרז תהליכים, נסו ליצור קשר עם בעל הדרג הגבוה ביותר בארגון.

אל תפנו אל העמיתים שלכם בשמם הפרטי – במידה ואתם לא רואים עצמכם כחברים קרובים, אל תפנו לשותפיכם העסקיים בשמם הפרטי. במקרים רבים אפילו חברים משתמשים בתואר שלהם בעת פגישה עסקית עם אדם נוסף. הצ’כים עושים שימוש רב בשמות תואר כמו מר או גברת. לעיתים אף תמצאו שהם משתמשים בתארים אקדמאיים, כגון מהנדס, דוקאנט או מג’יסטר (השניים האחרונים הינם סוגים של תארים אקדמאיים במדינות אירופאיות רבות).

חשיבות המרחב האישי – כמעט כמו בישראל, בפגישה עסקית, לא משנה אם מדובר בגבר או אישה, מספיקה לחיצת יד נאותה ומבט ישיר בעיניים.

צפו לתקשורת לא ישירה – הצ’כים נזהרים מאד שלא לפגוע ברגשות או לעורר אכזבה של שום אדם. זרים יכולים להבין לא נכונה את דרכם להבעת דחייה. במקום לומר “לא” הם נוהגים להשתמש במונחים כמו “הדבר מסובך…”, “נראה…” או “נגיע לזה מאוחר יותר…”. נסו להימנע משכנוע על ידי הפעלת לחץ על הצד השני. דבר מסוג זה יכול להוביל לתוצאות הפוכות מהרצוי.

בנוסף

בעסקים נהוג להופיע בלבוש רשמי. אמנם ישנן ארגונים בהן ניתן ללכת בלבוש פחות מהודר, אך במקרה שאתם לא בטוחים, עדיף ללכת מחוייטים ומעונבים.

יידעו את שותפיכם העסקיים מספיק זמן מראש שברצונכם להיפגש עימם והימנעו מפגישות בימי שישי אחרי הצהריים ובסופי שבוע והגיעו תמיד בזמן.

אפשר להביא מתנה, לא יקרה, להוקרת תודה על זמנם של שותפיכם העסקיים. קחו בחשבון כי מדיניות של חברות רבות אוסרת על קבלת מתנות, אל תיקחו את זה באופן אישי.

שפה יכולה להוות אתגר. יכול להיות שגם אנשי עסקים צ’כים ותיקים יהססו לדבר אנגלית בזמן פגישה עסקית, אפילו אם הם דוברים את השפה. בחלקו, נובע הדבר מפחד שלא יבינו את כל הנאמר בפגישה ובחלקו מהמודעות העצמית שלהם.

אנו ב-Conbiz ערוכים להתמודד מול כל מכשול בו תפגשו עם הכניסה לשוק הצ’כי. צרו איתנו קשר לפרטים נוספים.

Scroll to Top
יצירת קשר

    X
    צור קשר דילוג לתוכן קוד להטמיע לפני