טיים-אאוט: פראג – יפה מבפנים ומבחוץ

גשר קארל בפראג לאור השקיעה

מחקר שערך המגזין טיים-אאוט בא לבדוק מהי העיר הכי טובה בעולם. במחקר התבקשו 27,000 אנשים מערים שונות בעולם לדרג את עיר מגוריהם בקטגוריות שונות. בפראג 83% ממשתתפי הסקר הגדירו את העיר כ”יפה במיוחד” בכל הקשור ליופי מלאכותי (אדריכלי) וטבעי (פארקים ונופים אורבניים) כאחד, מה שהפך אותה רשמית לעיר הכי יפה בעולם. הסקר גם דירג את העיר פראג במקום ה-2 בקטגוריית אווירה ובמקום ה-7 הכללי. מחקר זה מצטרף למחקרים קודמים שדירגו את העיר ושכונותיה במקומות גבוהים בקטגוריות שונות.

למשל (רשימה חלקית בלבד):

  • ב-2020 סקר של מגזין טיים-אאוט בחר את שכונת הולושיביצה כאחת מ-20 השכונות המגניבות בעולם, הן מבחינת תרבות מקומית, אוכל, בילויים, רוח יזמית קהילתית, מרחבים ירוקים ועוד. השכונה נחשבת לבירת האמנות של פראג ועיתון הטיים-אאוט לא לבד. סקרים נוספים שערכו העיתונים הגרדיאן והאינדיפנדט שבדקו “מגניבות שכונתית” דירגו את השכונה במקומות גבוהים (ה-10 וה-15 בהתאמה יחסית לאירופה).
  • ב-2018 סקר של חברת TravelBird מצא שפראג היא העיר הכי “ירוקה” בעולם. הסקר שבדק 50 ערים מצא שבפראג אחוזי השטחים הירוקים הם הכי גבוהים (יותר מ-56%), הן כאשר מדובר בשטחים מלאכותיים (מעשה ידי אדם) והן כאשר מדובר בשטחים טבעיים (יערות, שמורות טבע, פארקים, גנים ציבוריים, חוות ואפילו מגרשי גולף). ורק כדי לסבר את האוזן, מדריד הגיעה למקום ה-2 עם כ-45% שטחים ירוקים בלבד.
  • מחקר מאותה שנה גילה גם שפראג היא אחד מיעדי הכנסים הפופולריים ביותר בעולם, בעיקר בתקופות האביב והסתיו. בשנת 2017 נערכו בה יותר מ-4000 כנסים שבהם השתתפו כחצי מיליון איש מרחבי העולם, כולל יותר מ-50 כנסים שאירחו יותר מ-1000 איש כל אחד. ואל תקלו בכך ראש כי בעידן המידע הכנסים הם הדרך האופטימלית להחליף מידע, בעיקר בתחומי המדע, הטכנולוגיה, אקדמיה ועוד.

מחקר של חברת Eurostat מ-2017 שבדק יותר מ-2400 שירותים ומוצרי צריכה הגיעה למסקנה אחת – המחיה בצ’כיה זולה יחסית לממוצע האירופי ולעיתים הפערים מגיעים לכ-70%. בכל התחומים שנבדקו המחירים בצ’כיה היו נמוכים מהממוצע האירופי וברוב המדדים אפילו פחות מזה, למשל במזון, משקאות, רהיטים, טבק, דלק, הלבשה, אלקטרוניקה, הנעלה ומכשירי חשמל ביתיים. במקרים מסוימים צ’כיה אף סגרה את הרשימה כמדינה הזולה ביותר, למשל בתחום מוצרי אלקטרוניקה, מסעדות, בתי מלון, תחבורה וציוד תחבורה.

בשנת 2018 שיעור האבטלה במדינה היה בשפל של יותר מ-20 שנה, כך שהוא הגיע לרמה של 2.9% בלבד. המשמעות היא שעל כל מחפש עבודה היו 10 משרות פנויות ובמספרים – 300,000 משרות פנויות שכרבע מהן (כ-70,000) לא הצריכו ניסיון קודם. למעשה, מציאת עבודה בצ’כיה מעולם לא הייתה קלה יותר וכתוצאה מכך – הכלכלה פורחת ואפילו הקורונה לא פגעה בה (למשל, מחירי הנדל”ן בפראג עלו ב-8% במחצית הראשונה של שנת 2020). בעיר פראג עצמה אחוז המובטלים שואף ממש לאפס.

לא בכדי כלכלת צ’כיה נמצאת בין 10 הכלכלות היציבות בעולם ודירוג האשראי שלה רק עולה. קרן המטבע הבינלאומית מאמינה שתוך 5 שנים כלכלת צ’כיה תעבור את כלכלות יפן וניו-זילנד, כך שהיא תגיע למקום ה-25 בעולם מבחינת תמ”ג פר נפש. גם פה נגיף הקורונה לא צפוי להשפיע לרעה, כך שהשקעה היום בצ’כיה בכלל ובפראג בפרט היא לא רק בטוחה אלא גם חכמה.

השפעת הקורונה על פראג וצ’כיה?

נראה שמשבר הקורונה לא משפיע על ערך הנכסים בפראג ומחירם רק עולים. בשנה אחרונה היתה עליה של כ-7.5% בערך הנכסים. נרחיב על כך באחד המאמרים הבאים.

Scroll to Top
יצירת קשר

    X
    צור קשר דילוג לתוכן קוד להטמיע לפני