סיקור ביקורו של ראש ממשלת צ’כיה בישראל בנובמבר 2014

משלחת ממשלתית ועסקית

ראש ממשלת צ'כיהבתאריכים 24-26/11/14 משלחת ממשלתית מצ’כיה ביקרה בישראל. בראש המשלחת עמד ראש הממשלה הצ’כי בוהוסלב סובוטקה (Bohuslav Sobotka) והיא כללה את סגן ראש הממשלה לענייני מדע מחקר וחדשנות, מר פבל בלובראדק (Pavel Belobradek) ושישה שרים נוספים. בנוסף הגיעו גם 41 נציגים מהמגזר העסקי ובראשם מר ולדימיר דלוהי (Vladimir Dlouhy), נשיא לשכת המסחר הצ’כית ומר פבל סמוטי, נשיא לשכת המסחר הצ’כית-ישראלית. המשלחת אורגנה בתמיכת השגרירות הצ’כית בישראל, לשכת המסחר ישראל צ’כיה ולשכת המסחר תל אביב והמרכז. גודלה של המשלחת אך מדגיש את החשיבות שהצד הצ’כי רואה בפיתוח היחסים המסחריים עם ישראל.

הביקורים ההדדיים של נציגי ישראל ונציגי צ’כיה.

מאז 1990 מתקיימים בתכיפות רבה ביקורים הדדיים של נציגי ישראל וצ’כיה במדינות השונות. ישנם ביקורים הדדיים של נציגי המדינות מספר פעמים בשנה ומאז 1990 מספר הביקורים ההדדיים עומד על כ-80. הביקור האחרון של ממשלת בוהוסלב סובוטקה ממשיך ביקור דומה שנערך ע”י ממשלת ישראל בצ’כיה בשנת 2012. ראש ממשלת הימין בצ’כיה דאז, פטר נצ׳אס, אירח משלחת ישראלית שבראשה עמד בנימין נתניהו. באותה השנה לא התקיימה ישיבת ממשלות משותפת עקב משבר פוליטי בפראג. בביקור האחרון, ראש ממשלת השמאל בצ’כיה המשיך למעשה את המסורת. מה שמצביע על אהדתה של ישראל בקרב כל גווני הקשת הפוליטית הצ’כית. במשך הביקור, ראש ממשלת צ’כיה הדגיש שמדינת ישראל היא השותף העסקי הטוב ביותר שיש לצ’כיה במזרח התיכון. הוא גם הכריז גם כי ממשלתו תדאג להמשיך ולטפח את היחסים האסטרטגיים בין שתי המדינות. הישיבה המשותפת הבאה של ממשלות ישראל וצ’כיה מתוכננת לשנת 2015 או 2016, הפעם בפראג.

ראש ממשלת צ’כיה תומך בתהליך השלום.

בחלקו העיקרי של הביקור התקיים מושב משותף של ממשלות ישראל וצ’כיה לו קדמו פגישות הדדיות של השרים השונים ופגישה בין ראש ממשלת צ’כיה מר בוהוסלב סובוטקה עם עמיתו ראש ממשלת ישראל מר בנימין נתניהו. לאחר מכן נפגשה המשלחת עם נשיא המדינה מר ראובן ריבלין.

ראש ממשלת צ’כיה דיבר על תמיכתו בתהליך השלום ובפתרון 2 המדינות. הוא גם הציע את עזרתו ביצירת דיאלוג בין ישראל לבין מדינות ערב עמן יש לרפובליקה הצ’כית יחסים טובים. מר סובוטקה הדגיש את הסכנה שיש בעצם קיומה של המדינה האיסלאמית (דאע”ש) – לדבריו, הארגון מאיים ישירות על אירופה והמאבק נגדו הוא אתגר ארוך טווח. הוא חזר על הבנתו את צרכי הביטחון של מדינת ישראל במיוחד לאור ההתפתחויות העולמיות האחרונות. ראש ממשלת ישראל, מר בנימין נתניהו הודה לו באותו מעמד.

העמקת שיתוף הפעולה בין ישראל לצ’כיה

המשלחת הממשלתית הצ’כית חתמה על מספר הסכמים ותזכירים במהלך ביקורה בישראל. בעיקר סוכם על שיתופי פעולה שונים בתחומי המחקר והפיתוח שיונעו על ידי תכניות מחקר משותפות ותמיכה בחילופי סטודנטים משני המדינות. עוד הוסכם על שיתופי ידע בתחומי הבריאות, השירותים החברתיים והסייבר. בנוסף, שתי המדינות הסכימו על שתופי פעולה בתחומי הביטחון ותעשיית הקולנוע.

המשלחת העסקית חתמה על ארבעה הסכמים

במשלחת נכחו גם נציגים עסקיים צ’כים ובמקביל לעבודתה של המשלחת הממשלתית, הם לא טמנו ידם בצלחת. קבוצת נציגי החברות הצ’כיות התחלקה לשתיים. עסקים ומדע. החברה הצ’כית רטינה (Retina) חתמה על הסכם עם אלתא מערכות. 2 החברות הן שחקניות חשובות בתחום טכנולוגיות המכ”ם. שיתוף הפעולה בין החברות יתרום לחילופי מידע וידע ביניהן ויאפשר כניסה חלקה יותר של אלתא מערכות לשוק הצ’כי.

חברת ביטוחי האשראי EGAP חתמה על הסכם עם אשרא הישראלית – החברה הישראלית לביטוח סיכוני סחר חוץ בע”מ. שתי החברות מתמחות בביטוח אשראי והשקעות בעסקאות יצוא. חברות הביטוח הסכימו על שיתוף סיכון בביטוחי פרויקטים משותפים של יצואנים לאומיים למדינות צד שלישי.

בנוסף, שני הסכמי זיכרון דברים נחתמו. הראשון נחתם בין החברה הצ’כית דקונטה (Dekonta) לחברה הישראלית סער-17 בדבר ייצוג השוק הישראלי בכל הקשור לטיפול באזורים מזוהמים. הסכם שיתוף פעולה נוסף בתחום הכימיה והכימיקלים נחתם בין חברה ישראלית לצ’כית.

 

Scroll to Top
יצירת קשר

    X
    צור קשר דילוג לתוכן קוד להטמיע לפני